Wie zijn we?

WIE ZIJN WE?

Natuurpunt de Torenvalk beschermt en verbetert de natuur en het milieu in de regio Ardooie, Dentergem, Lichtervelde, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede, Tielt, Wielsbeke en Wingene.

Natuurpunt De Torenvalk beschermt en verbetert de natuur en het milieu in de regio ‘Ardooie, Dentergem, Lichtervelde, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede, Tielt, Wielsbeke en Wingene’.

Wij zijn een onafhankelijke organisatie, door vrijwilligers gedragen, die er naar streeft overgebleven én nieuwe natuur, landschappen en open ruimte te ontwikkelen om zo de levenskwaliteit voor mens en natuur te versterken, dit zowel in landelijk als stedelijk gebied.
Als vereniging dragen we respect voor iedereen, vriendschap tussen leden en democratisch genomen beslissingen hoog in het vaandel. Samenwerking met partners is een extra sleutel naar succes. We ambiëren een ruimer draagvlak voor meer natuur, een beter leefmilieu en een duurzame samenleving voor iedereen.

Natuurpunt

Natuurpunt De Torenvalk is een regionale afdeling van Natuurpunt vzw, de grootste natuurvereniging in Vlaanderen.

Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. Met meer dan 6.000 vrijwilligers, georganiseerd in zowat 160 lokale afdelingen, beheert de vereniging meer dan 22.000 hectare Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden.

natuurpunt_logo_groen_

Onze werking

Lid worden

Wil jij net als 1500 andere gezinnen uit regio Tielt lid worden van onze vereniging?

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op!