Vroegmorgenwandeling met ontbijt in de Huwynsbossen – zondag 14 mei

Op 14 mei 2017 organiseert Natuurpunt de Torenvalk een vroegmorgenwandeling in de Huwynsbossen te Lichtervelde, een natuurgebied van om en bij de 35 ha, beheerd door het agentschap Natuur en Bos. Terwijl we wandelen genieten we van de natuur en ervaren gidsen van Natuurpunt de Torenvalk en Natuurpunt Midden-West-Vlaanderen vertellen je hier en daar een bijzonderheid. Het is ook het ideaal moment om kennis te maken met de zang van de talrijk teruggekeerde vogels. De vroegste vogels zoals merel en zanglijster zal je leren herkennen aan hun liedje, maar hopelijk zullen we ook tal van andere zang- en bosvogels te horen en/of te zien krijgen! De gidsen zullen je helpen met het ontcijferen van al dit gekwetter.

De ‘vroege vogels’ onder ons kunnen vertrekken om 5u aan de kiosk met parking in de Beverenstraat te Lichtervelde! De ‘ietwat langer slapers’ kunnen vertrekken om 6u. Na de wandeling kan je genieten van een ontbijt in B&B Bouckenhove. Deelname voor de wandeling alleen kost je 3 euro, natuurpuntleden betalen 2 euro. Wil je ook ontbijten dan betaal je 12,5 euro (wandeling en ontbijt), natuurpuntleden 10 euro. Kinderen betalen 5 euro voor het ontbijt.

Inschrijven (verplicht!) doe je bij martin.debouver@detorenvalk.be, en dit tot uiterlijk 8 mei. Wandelschoenen/laarzen en een verrekijker kunnen handig zijn.