Nieuws uit het Walbos – December 2023

Beste vrienden, we zijn hier terug met onze nieuwsbrief. Er is heel veel nieuws maar helaas moeten we starten met heel slecht nieuws. Op dinsdag 24 oktober overleed Francky Durnez na een korte maar verwoestende ziekte. Francky was heel goed thuis in het Walbos als vrijwilliger en lid van het beheerteam. Met een kleine delegatie van de Torenvalk waren wij aanwezig op de rouwdienst, die in alle intimiteit verliep.

Bedankt voor alles Francky. We zullen je missen, makker.

Opnieuw viel er heel veel te doen in het tweede halfjaar van 2023. Zo werden er meerdere keren distels gemaaid en afgerakeld door de vrijwilligers zodat het hooi van een grotere kwaliteit is. Het maaien en hooien werd in de eerste week van september uitgevoerd. Over hoe we met die distels in de toekomst omgaan (maaien, trekken, beperkt bestrijden of niks doen) moeten we nog eens een boompje opzetten. Op 25 augustus vond dan de vrijwilligers/sponsors dag in het Walbos plaats. Een 90- tal aanwezigen genoten van een drankje/wandeling en een gezellig samenzijn. Dankzij het feit dat we de schuur van Bruno en Dirk mochten gebruiken zaten we warm en droog.  De boomvalken waren ook van de partij.
Na een paar gesprekken konden we op 09 november een klein weiland, goed voor een halve hectare, verwerven. Het sluit perfect aan bij de graslanden die we al beheren en wij proberen het om te toveren tot een paradijs voor pinksterbloemen en andere planten die van nattigheid houden. Zo is het Walbos nu 14,5 hectare groot.
Na een lange en intense voorbereiding vond op zaterdag 25 november onze Dag van de Natuur plaats in het Walbos. Niet minder dan 100 vrijwilligers plantten die dag 2,5 hectare nieuw bos, goed voor 3500 nieuwe bomen. En dan waren er nog een klein aantal wandelingen (o.a. Mivalti en de tapuiten), de vergaderingen en de vele werkmomenten door vrijwilligers tijdens de week. Van harte dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt.Rest ons nog om jullie allen op te roepen voor de werkdag van zaterdagvoormiddag 23 december. Kom ons helpen dit gebied verder uit te bouwen. Voor meer info: zie de website: www.detorenvalk.be
Alvast bedankt namens het beheerteam!


Volgend bericht