Nieuws uit het Walbos – Juli 2024

In het winterhalfjaar werd er al vooral gewerkt, zeg maar getsjoold gezien de kletsnatte omstandigheden. Op zaterdagvoormiddag 27 januari waren we met 24 laarzen present. De storm Louis zorgde voor heel wat extra werk in februari en maart. Het valhout werd op de werkdagen van 24 februari (5 deelnemers) en 23 maart (12 deelnemers) opgeruimd. Die klus was snel geklaard omdat een viertal mensen tijdens de maand maart gedurende meerdere dagen de grote takken verzaagd hebben. Waarvoor onze grote dank.
Verschillende groepen dennen werden aangeplant tussen de recente aanplantingen om in de toekomst de ransuil nestgelegenheid te bieden. Het goede nieuws is dat een opmerkzame waarnemer vastgesteld heeft dat de ransuil dit jaar, waarschijnlijk voor het eerst, al gebroed heeft in het Walbos. De zitbank ter nagedachtenis van onze overleden vrijwilligers werd geplaatst door de ploeg van Natuurpunt. Een moment dat heel wat emoties losmaakte.
Dan kwam de lente. Nou ja, lente, het bleef maar regenen. Ondanks alles kwamen veel wandelaars langs die onder begeleiding het gebied verkenden. Daaronder o.a. de Gezinsbond en Femma uit Kanegem, de Milieuraad en het bestuur van de Watewystappers uit Tielt. De grootste activiteit vond plaats op 1 mei toen op de herinneringswandeling van onze vereniging ruim 100 mensen aanwezig waren. Het werd een sereen en ontroerend moment ter nagedachtenis van onze overleden vrijwilligers.
Natuurlijk waren er ook de vergaderingen van het beheerteam dat vooral bekeek hoe de toekomst er zou kunnen uitzien. En de natuur liet zich ook van zijn mooiste kant zien: de reetjes dartelen rond, de boomvalk is terug uit Afrika samen met de vele zangertjes die de rijkdom uitmaken van dit prachtige natuurgebied.
Word zeker vervolgd.

Zin om mee te werken in het Walbos? Zin om met jouw vereniging te komen wandelen in dit mooie gebied? Neem contact op met
Noël Lievrouw (noel.lievrouw@detorenvalk.be)


Volgend bericht