Natuurpunt De Torenvalk tevreden met het extra bos in Lichtervelde

Natuurpunt De Torenvalk is uitzonderlijk gelukkig met het nieuwe bos dat aangekocht is door het Agentschap Natuur en Bos. “We bedanken het ANB en willen hen ook feliciteren met deze aankoop” Vertelt Thijs Himpe, voorzitter van Natuurpunt De Torenvalk. “In 1 klap wordt het bos verdubbeld in grootte, dat is belangrijk want we wonen in de meest bosarme regio van Vlaanderen. Daarnaast zullen de Huwynsbossen met de Colpaertsbosjes worden verbonden, een terugkeer naar wat het vroeger was, zo zien we op de Ferrariskaart (1777). Het bos komt zo ook wat dichterbij het centrum van Lichtervelde en dat is ook een win!”

Meer bos is goed voor iedereen, we zien dat regelmatig in het bos vertoeven goed is voor onze gezondheid en dat bos ook een positieve invloed heeft op haar directe omgeving. Mensen zijn meer ontspannen en ervaren minder stress in het bos, hun immuunsysteem krijgt een boost, fijnstof wordt uit de lucht gezuiverd, erosie tegengegaan, in de zomer koelt het bos de omgeving en in de winter tempert bos de harde weersomstandigheden, kinderen kunnen zich volop uitleven in het speelbos, biodiversiteit krijgt een boost …

“We verstaan de zorgen van landbouwers, er wordt landbouwgrond omgevormd naar natuur maar dit is een logische plaats om dit te doen. De aangekochte percelen liggen in niet-herbevestigd agrarisch gebied, wat de weg open maakte om hier natuur van te maken. Die keuze is doordacht en een echte aanwinst voor Lichtervelde!”

Met de mooie nieuwe telpost voor trekvogels en de uitbreiding van de Huwynsbossen wordt Lichtervelde een topplaats voor natuurliefhebbers!

Ferrariskaart Huywynsbossen