Nieuws uit het Walbos – Februari 2023

Er is de laatste maanden veel gebeurd in het Walbos en er staat nog meer te gebeuren.
Eerst en vooral werden vrijwilligers gezocht en gevonden die bereid zijn om de werken in het Walbos uit te voeren. 24 Reuzegrote wilgen werden geknot door Luc en Johan. Een titanenwerk. De windval na de fameuze storm Eunice (februari 2022) werd deze winter en op de werkdagen volledig opgeruimd zodat het grasland zonder hindernissen kan gemaaid worden.
Op zaterdag 21 januari vond een eerste werkvoormiddag plaats. Niet minder dan 17 vrijwilligers kwamen een voormiddag hun handen uit de mouwen steken. Bedoeling was vooral om onze buren landbouwers tegemoet te komen door de overhangende takken op hun percelen te verwijderen. Met goed gevolg. Ook op zaterdagvoormiddag 18 februari werd er hard gewerkt met 13 aanwezigen.
Ondertussen werd er ook een beheerteam samengesteld van een zestal personen die de toekomst van het gebied zullen uit tekenen. Dat wil zeggen: wat gaan we waar en wanneer doen. Zodat het gebied over een paar jaar kan erkend worden als natuurgebied door de Vlaamse Gemeenschap (ANB).
We merken dat er steeds meer mensen met het Walbos kennis willen maken. Dat doet deugd. Zoals jullie weten is het Walbos echter alleen toegankelijk onder begeleiding. Raadpleeg daarom de wandelingen op onze website en kom eens kijken. Zeker welkom op de geplande avondwandeling van vrijdagavond 12 mei. We zullen je met plezier rondleiden. Je wil apart met een groep vrienden komen of je familie of je vereniging? Contacteer ons.
Ik zou tenslotte iedereen willen welkom heten op de werkdag van 18 maart. We zullen een aantal takkenwallen moeten maken met het fijne hout van het knotten. Een berg werk, dat is zeker. Met hoe meer vrijwilligers we zijn, hoe vroeger we gedaan zullen hebben. Dan is er nog tijd voor een mooie wandeling en een apero!