Big Jump Deinze : spring mee op zondag 12 juli in de Leie

Proper water in 2077? Als we aan dit tempo blijven verdergaan, zal het zo lang duren vooraleer onze waterlopen weer ecologisch gezond zijn. Om onze politici eraan te herinneren dat het ook anders kan, springen in heel Europa duizenden mensen het water in op 12 juli 2015 om 15u stipt. Toon dat jij ook geeft om proper en leefbaar water en spring mee, samen met Natuurpunt, GoodPlanet Belgium en Bond Beter Leefmilieu.

Met Natuurpunt De Torenvalk gaan we met een groepje springers en supporters
aansluiten op de Big Jump in Deinze. We wensen de Leie in de kijker te zetten, zie www.helpdeleie.be want meer natuur door rivierherstel voor de Leie is dringend nodig. We spreken af om 13u30 aan het secretariaat te Tielt, Ontvangerstraat 15, om samen te rijden. Graag laten weten dat je komt via
secretariaat@detorenvalk.be, geef je naam op t.e.m. 10 juli.

Spring met ons mee voor een propere Leie in Deinze! De waterkwaliteit is al verbeterd, maar het kan zeker nog beter. Daarom gaan wij samen voor een levende rivier ! Bekende Vlamingen springen mee in het water. Wie verkleed is maakt kans op een prijsje. Spring jij ook mee?

Vanaf 14u en ook achteraf is er kinderanimatie en muziek van lokaal talent. Om 15u springen we in de Leie. Dit alles gaat door aan het Sint-Poppoplein te Deinze. Het Sint-Poppoplein is het vernieuwde pleintje tussen de hoofdkerk aan de Markt en de Leie. Er is verkleedruimte voorzien. Springen doe je in zwembroek/badpak met schoenen, tenzij je van plan bent om mee te doen aan de prijs van de best verklede springer. Voor de veiligheid wordt de bodem van de Leie en de waterkwaliteit vooraf gecontroleerd.

Alle info op www.bigjump.be waar je ook een Go pro camera kunt winnen door je aan te melden op de site.