Natuur en cultuur in het Vagevuur – zondag 16 oktober

Op zondag 16 oktober 2016 organiseert Natuurpunt De Torenvalk tijdens de Week van het Bos voor de 4de maal een natuur- en cultuurhistorische wandeling in het Landschapspark Bulskampveld.
Via een uniek wandeltraject laten wij je de schoonheid en de (natuur-)waarde van het gebied zien. Je wandelt door de Eendeputten en de Vagevuurbossen, in eigendom en beheer bij het Agentschap voor Natuur en Bos. De vrijwilligers van Natuurpunt De Torenvalk treden in overleg, bieden advies en helpen mee bij de uitbouw, de uitbreiding en het beheer van het gebied. Een unieke samenwerking!
Naast natuur heeft het gebied heel wat te bieden op historisch vlak, ook enkele  culturele elementen worden verweven tijdens de wandeling van ongeveer 6 km.  Er worden ook speciale stops voor kinderen georganiseerd. Kortom voor elk wat wils. Op het einde van de wandeling is er een gelegenheidscafé.

Je kunt starten tussen 13u en 15u aan parking Aanwijs (Kruispunt Reigerlostraat – Heirweg te Beernem): 1,5km van de E40 afrit nr.10 Beernem (richting Wingene). Deelname 2 euro, kinderen gratis.