Draken temmen in de Huwynsbossen – vrijdag 26 augustus

Het wordt stilaan een traditie in ’t West-Vlaamse hart: op de laatste vrijdag van de zomervakantie een filmpje meepikken in het bos en nog één keer in een tentje slapen alvorens het nieuwe schooljaar zich aandient. Op vrijdag 26 augustus stellen we het filmdoek en de gelegenheidscamping op in de Huwynsbossen in Lichtervelde.

Voor de eerste keer werken we ook met Natuurpunt De Torenvalk mee aan dit initiatief. Zo zorgen we voor een doorlopende infostand over uilen, zoogdieren en onze vereniging en haar jeugdwerking. Na de film kun je een excursie volgen in de Huwynsbossen naar de vleermuizen en de nachtvlinders. Ook een stand rond sterren kijken wordt door onze vereniging verzorgd. Een boeiende avond voor de kinderen en hun ouders die van de film: hoe tem ik een draak 2, kamperen en de natuur houden.

Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft een eenmalige toestemming gegeven om er ’s nachts te kamperen. Voor de kampeerders serveren we ’s avonds een lekker broodjesmaal en een heerlijk ontbijt op zaterdag. De vroege vogels onder ons kunnen op zaterdagochtend deelnemen aan de vroegmorgenwandeling door een Torenvalker gegidst.

De Nacht van de Huwynsbossen is een initiatief van het stad-land-schap ’t West-Vlaamse hart in samenwerking met Beweging.net Lichtervelde, Natuurpunt De Torenvalk, VELT Licht Ter Velde, Oxfam Wereldwinkel Lichtervelde, De Verrekijker, BOS+ en met steun van ANB en de gemeente Lichtervelde.

Info en inschrijvingen: www.westvlaamsehart.be/nachtvandehuwynsbossen