10 000 stappen langs trage wegen in Kanegem – zondag 18 oktober

Natuurpunt De Torenvalk organiseert in samenwerking met de stad Tielt en de Gezinsbond van Tielt, Kanegem en Aarsele op zondag 18 oktober 2015 een unieke 10000 stappen wandeling.

De wandeling vindt plaats in het pittoreske Kanegem. Het start- en eindpunt is de unieke en mooie B&B het Gezellehof in de Axpoelmolenstraat 13. Je kan de bewegwijzerde wandeling starten tussen 13u30 en 15u.

We vragen om zoveel mogelijk met de fiets te komen, aangezien het aantal parkeerplaatsen beperkt is en fietsen gezond is en beter voor het milieu. Hiervoor word je beloond met 1 euro korting op de deelnameprijs. Deze bedraagt overigens 3 euro p.p. voor wie met de wagen komt (kinderen t/m 14 jaar gratis).
Er is een parking voorzien nabij het tuincentrum De Ouden Wal, Axpoelmolenstraat. Volg de richtlijnen van de parkingwachters. Fietsers kunnen doorrijden tot aan de voorziene fietsparking nabij het B&B het Gezellehof.
In de Axpoelmolenstraat is er die namiddag éénrichtingsverkeer voorzien van de Ruiseledesteenweg naar de Kanegemstraat.

Wat krijgt u voor de 3 euro terug? Een bijzonder aantrekkelijke uitgestippelde wandeling langs vele onverharde trage wegen, met om de 1000 stappen een bord (zodat u weet hoever u nog moet stappen), een warme kop verse soep, verschillende infopunten over trage wegen,  de historiek van het gebied, de steenuil, het leven in een poel alsook een prijsvraag met mooie prijzen. Kortom, voor de prijs hoeft u het zeker niet te laten.

Aan het eind van de wandeling kan je genieten van een streekbiertje, drankje of kop koffie. De opbrengst van de ‘bar’ wordt geïnvesteerd in nieuwe natuur. Met andere woorden, elke euro die je uitgeeft komt ten goede aan de natuur in de regio.

Een allerlaatste tip. Draag goede wandelschoenen …… en stappen maar!

Tot zondag 18 oktober!