Freakersdag naar Harchies – zaterdag 24 juni

 

Elk jaar organiseert de Torenvalk één dag waarop natuur in al zijn facetten centraal staat. We stappen door enkele mooie gebieden. We zorgen dat we alles wat met bloemen, zoogdieren, vogels, vissen, bomen, insecten, spinnen, paddenstoelen, struiken… te maken heeft, dat we dat gezien, gehoord, gevoeld, geproefd en/of geroken hebben. Het lijstje met (al dan niet speciale) waarnemingen is altijd heel belangrijk op onze freakersdag. Vergeet dus je kijkers en gidsen niet!

Dit jaar brengt deze dag ons naar de provincie Henegouwen en naar een stukje Frankrijk, net over de grens.

We vertrekken in Tielt aan het station om 13.00. We rijden naar Gussignies, een klein maar charmant dorpje net voorbij de Franse grens. Mooie bossen, mooie weilanden, een waardevol landschap… waar je al een echt vakantiegevoel bij krijgt.

Daarna (rond een uur of zes) vertrekken we naar de moerassen van Harchies.

We nemen tijd om te aperitieven, om te eten en bij te praten. Zoals altijd worden jullie verwend en moet je zelf niet voor je picknick zorgen. Wij zorgen voor alles!

Rond deze tijd zijn de dagen op hun langst. Ideaal dus voor een avondwandeling in Harchies. Vogelspotters, maak je klaar voor blauwborsten, bruine kiekendieven, roerdompen, karekieten en nog veel meer.

Rond 22.30 vertrekken we richting Tielt.

Wil je mee, dan kost deze dag 20 euro voor Natuurpuntleden en 25 euro voor niet-leden. Alles inbegrepen…

Inschrijvingen vooraf (voor 15 juni 2017) verplicht via mail bij Marc Cassaert  (marc.cassaert@detorenvalk.be)