10.000 stappen langs Trage Wegen

19 oktober
19 oktober

Zondag 19 oktober is het de nationale dag van de trage wegen. Dit willen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom trakteren Natuurpunt de Torenvalk, PASAR en het LEADER Re-Creation of the Landscape-project u die dag op een unieke, aangename, gevarieerde én geanimeerde wandeling van maar liefst 10.000 stappen. Ofwel: een plezierige wandeltocht van circa zeven kilometer.

Praktisch

U kunt op zondag 19 oktober tussen 13:30 en 15:30 starten aan de Oude Koestal (Tieltseweg 45) in Dentergem. De wandeling is volledig gratis. U hoeft zich niet in te schrijven.

Een aangename wandeling voor jong en oud

En het zal plezierig zijn. Niet alleen omdat u op paden komt die anders niet toegankelijk zijn. Niet alleen omdat onderweg op verschillende plaatsen uitleg wordt gegeven. Niet alleen vanwege het mooie landschap. Of het goede gezelschap. Of het goede weer (dat weten we helaas nu nog niet). Niet alleen omdat er onderweg gratis warme soep wordt aangeboden. Niet alleen omdat de wandeling u niets kost. Niet alleen omdat wandelen gezond is. Niet alleen omdat u nog meer komt te weten over het gebied waarin u wandelt. Niet alleen vanwege de mogelijkheid om na de wandeling nog een lekker streekbiertje of een ander drankje te drinken in de Oude Koestal. Niet alleen omdat u nog meer komt te weten over trage wegen. Niet alleen vanwege de muzikale omlijsting van het geheel. Neen, gewoon omdat het een unieke wandeling is waarbij  voor jong en oud veel te beleven is.

Een unieke wandeling in Tielt en Dentergem

Oh ja, ik vergat nog te vertellen waar er wordt gewandeld. We wandelen zowel in Tielt als in Dentergem. Het start- alsook het eindpunt, is de Oude Koestal in Dentergem. Deze bevindt zich aan de Tieltseweg nummer 45 in Dentergem. Aangezien de hoeveelheid parkeerplaatsen in de directe omgeving beperkt is, vragen wij u om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Neem zeker goede wandelschoenen/laarzen mee die tegen modder en water kunnen, want sommige paden zijn onverhard (en kunnen als het geregend heeft modderig zijn). We wandelen vanaf de Oude Koestal richting de Koortskapel en de nieuw in te richten trage weg die via het LEADER project en de gemeente Dentergem gefinancierd wordt. Na een korte uitleg gaat u via de trage weg richting de Nieuwe Veldschool en vervolgens de Meikensbossen. Onderweg kan u luisteren hoe de landbouwers vroeger woonden en werkten in de velden.  Ook kunt u zien hoeveel stappen u al heeft gezet. Per 1000 stappen wordt dit aangegeven. Als u in de Meikensbossen bent kunt u per perceel zien wanneer en hoeveel bomen er tijdens de dag van de natuur door Natuurpunt de Torenvalk zijn geplant. U wandelt verder door een schapenweide.

Bij Goed te Karels is er een stopplaats waar u van huisgemaakte verse soep kunt genieten. Hier wordt uitleg gegeven over de historie van Goed te Karels alsook over de dreef waarover u net heeft gewandeld.

Vanaf hier keert u terug naar de Oude koestal om zo de 10.000ste stap te zetten. In de Oude koestal wacht u een fris streekbiertje of ander heerlijks, met een lekkernij erbij. Dat heeft u dan zeker verdient! Uitrusten met muziek op de achtergrond en nog eventjes kijken naar de demonstraties van oude ambachten (boter maken en manden vlechten)… een gezellige afsluiter van de mooie wandeling.