Expeditie Natuurpunt

Logo_ExpNP_2017_donkere_achtergrond-02-01

Expeditie Natuurpunt voor de Vorte Bossen

Avontuur, fondsenwerving en natuurbescherming samengebracht in één evenement

U kent dat gevoel zo eind december wanneer je geweten begint te knagen en je nadenkt over je goede voornemens voor het nieuwe jaar? Wij wisten al vlug dat na een jaar feestvieren, manillen op kater en gelukkig ook wat natuurinzet het dit jaar eens wat straffer mocht. Het wereldrecord sherpa’s naar de top van de Himalaya dragen in een rugzak, daar passen wij voor. Veel te koud en eigenlijk vinden die sherpa’s dat ook niet leuk. Het wereldkampioenschap staartknopen bij sidderalen spreekt ons ook minder aan sinds avonturier Steve Irwin een fatale schok kreeg.

Welke activiteit is toch helemaal zot, geestig, niet dodelijk en zonder sherpa’s te schoffelen? Expeditie Natuurpunt it is!

We zouden den Torenvalk niet zijn, mochten we niet meteen 3 teams lanceren. Het zal je niet verbazen dat ze dit voor het goede doel doen, namelijk de uitbreiding van het pareltje natuur ‘de Vorte Bossen’. Steun één of nog beter, twee, of nog beter, alle drie de teams. Klik hieronder op een team, dan op het knopje ‘steunen’ en de rest gaat ongeveer vanzelf ! Dank U wel!

man-on-motorbike

Fietsen van Hasselt naar Mechelen

De Vorte Sporters zijn vier dertigers met allerlei lichamelijk mankementen of om op z’n West-Vlaams te zeggen: “we zin al nbitje vort.” Wij gaan de uitdaging aan voor Natuurpunt De Torenvalk en steunen hun project in de Vorte Bossen. (Mohowzeh, azo ne link!)

man-on-motorbike

Fietsen van Diksmuide naar Mechelen

Wouter Declerck – Bart Delodder – Henk Dhaenens – Valerie Claeys

Wij fietsen in 2 dagen 250 km van Diksmuide naar Mechelen om de Vorte Bossen in Ruislede te steunen. Op voorwaarde dat we voor de start op 24 juni minstens 1.500 euro hebben ingezameld!

man-in-canoe

Kanotocht van Lummen naar Mechelen

Ook onze jeugdwerking wil haar steentje bijdragen voor de Vorte Bossen. Zij kozen voor het ruime sop om hun deel van de expeditie af te leggen. In totaal leggen ze ongeveer 60 km af per kano.

Evenementen en acties