Snuit

Met SNU!T op stadssafari in Tielt

Heb jij al gezien welke coole vogel er rond de kerk vliegt? Of welke zijn nest maakt daar onder de dakgoot? Weet jij wat er friemelt in het water in De Kam? Of vind jij het gewoon het einde om te crossen door de bossen en de pure natuur?

Dan moét jij gewoon naar onze stadssafari komen. Dat is een gezinsactiviteit om te ontdekken wat er allemaal leeft en bloeit in Tielt. Kinderen van de lagere school en hun ouder(s)/tante(s)/nonkel(s)/buren/… leggen samen een heel parcours af!

De activiteit is op zondag 7 mei, in de namiddag. Tussen 13u30 en 15u kan je in een groepje starten aan de jeugdlokalen aan De Kommel. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. Daarna eindigen we met een bar.

Natuurbeleving is goed voor kinderen. Spelen in de natuur is bewegen, grenzen verleggen en je fantasie gebruiken. Het stimuleert zowel de motorische als cognitieve ontwikkeling. Bovendien groeien kinderen die spelen in de natuur, op tot mensen die de natuur waarderen. Ze zijn meer geneigd om zich ervoor in te zetten.

Daarom zet Natuurpunt in op kinderen en gezinnen. Daarom is er Snuit! Onze jeugdwerking en volwassenenwerking slaan de handen in elkaar om ook een Snuit-activiteit in Tielt te organiseren.

Schrijf je in!