Dag van de Natuur – Zaterdag 15 november 2014

dvdn2014Al 36 jaar proberen we veel, heel veel mensen op de been te brengen om de natuur en het landschap van onze streek een duwke in de rug te geven. Voor die inspanning hebben wij een naam: Dag van de Natuur. En zoals de traditie het wil zullen wij ook dit jaar op verschillende plaatsen bomen planten, beheers werken uitvoeren en nestkasten herstellen. Voor de eerste keer in jaren zal de provincie West-Vlaanderen dit initiatief niet meer financieel ondersteunen: de besparingen! Maar dat kan de pret niet drukken. Trouwens, bedankt West-Vlaanderen voor de vele jaren dat we steun mochten ontvangen.

Hopelijk zijn jullie massaal op de afspraak! Dit zijn we al zeker:

 1. Lichtervelde-Huwynsbossen ANB. Aanplant van 1,5 hectare. Om die bomen in de grond te krijgen zijn 40 personen nodig. Afspraak om 9 uur aan de Kiosk in de Beverenstraat. Breng je schop, laarzen en een rakel mee. Deze activiteit wordt georganiseerd ism. Natuurpunt Houtland, het gemeentebestuur van Lichtervelde en natuurwerkgroep de Verrekijker. Ter plaatse is boswachter Koen Maertens de man die alles in goede banen zal leiden.
 2. Dentergem-Baliekouter: we maken een 250 wilgenstekken. Daarvoor zoeken we 40 deelnemers. Projectverantwoordelijken: Martin Debouver, Noël Lievrouw, Johan Heyde en Jeroen Vullers. Afspraak om 9 uur parking Baliekouter. In samenwerking met de provincie West-Vlaanderen en het gemeentebestuur van Dentergem.
 3. Kerkuilenbakken: 8 handige Harry’s gezocht om kerkuilenbakken te herstellen, te plaatsen en te controleren. Projectverantwoordelijke: Aurel Vande Walle.
 4. Torenvalkbakken: 4 goede knutselaars gevraagd om torenvalk bakken te herstellen en/of nieuwe op te hangen.  Projectverantwoordelijke: Jozef Vanhoe.
 5. Dentergem, Ankelaarstraat 10 , Johan Duyck. Privaat project aan de rand van de Meikensbossen. Aanplant van houtkanten, hoogstamboomgaard, het aanleggen van een poel en insectenwand. Projectverantwoordelijken zijn Jan Vandenberghe en Johan Duyck. Zij zoeken 15 helpers. 9 u ter plaatse.
 6. Tielt: werkzaamheden rond het project kamsalamander aan het “Meerlaentje”.Dit jaar wordt eerste fase uitgevoerd. 25 personen zijn daarvoor nodig. Projectverantwoordelijken: Roland Heytens, Maarten Kaptein, Filip Desplenter en Wim Duthoit leiden alles in goede banen. KTNB doet zeker ook mee. In samenwerking met stadsbestuur Tielt. 9 u ter plaatse.
 7. Meulebeke: het spaarbekken aan Ter Borcht wordt landschappelijk ingericht. Daarvoor zijn 25 personen nodig. Afspraak: 9 u ter plaatse. Projectverantwoordelijken: Frank Develtere, Francky Durnez, Ward Vervaeke en Dirk Willemijns. In samenwerking met de gebiedswerking van de provincie West-Vlaanderen.
 8. Wingene-Vagevuurbossen: beheerswerken. Maaien van dreven, opsnoeien van aangeplante bomen, aanplanten nieuwe bomen. We zoeken hiervoor 20 personen.
  projectverantwoordelijken: Tom de Bie, Roel Colpaert en Dany Depauw. In samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos. Afspraak om 9 u Hendriksberg.
 9. Ruiselede, Parkstraat 15, bij Bram Nolf. Klein maar fijn privaat project. Heg plus fruitbomen. Plaatsen nestkast kerkuil. 10 personen. Projectverantwoordelijke: Koen Himpe.
 10. Zwevezele, privaat project in de Pincestraat 10 te Zwevezele. Voor de DVDN komt dit concreet neer op de aanplant van 230meter gemengde heg (2 rijen – 925 planten) en een hakhoutkant van 100 planten. Afgesproken met Bart: OK, 10 man. Krist Wylin en Renate Ameye

Voila, dat is al werk voor meer dan 200 man en …

Samen voor een mooie, gezonde en natuurrijke streek.

 

Graag inschrijven via het onderstaande formulier

Fout: Contact formulier niet gevonden.

 

Avondfeest

Steek de handen uit de mouwen overdag en geniet ’s avonds van een heerlijke maaltijd in goed gezelschap. Het avondfeest start om 19u in het buurthuis Koersplein, Zwartegevelstraat 70/72, Tielt.

Op het menu staat:
Aperitief met hapjes
Feestgebraad met champignonsaus of vegetarische balletjes in tomatensaus, frietjes en groentenbuffet
Koffie/thee & confituurtaartje

Reserveer alvast je plaatsje en stort 15 euro (volwassene) / 10 euro (student/kind – 12j) pp. op BE78 9730 8834 3186. Vermeld: kinderen …x vlees, …x vegetarisch, studenten …x vlees, …x vegetarisch, volwassenen …x vlees, …x vegetarisch.

De deadline voor overschrijvingen is 5 november.