Wie zijn we?

WIE ZIJN WE?

We maken je op deze pagina graag wegwijs in onze vereniging. Heb je nadien nog vragen? Neem dan zeker contact op met de hoofdleiding!

Kleine Torenvalk - Natuurbelevers

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat onze jeugdbeweging uit twee delen bestaat: De Kleine Torenvalk (KT) voor kinderen van 6 tot 12 jaar en De Natuurbelevers (NB) voor jongeren van 13 tot 17 jaar. Sommige activiteiten zijn samen, andere apart. Binnen deze twee groepen zijn er nog verdere onderverdelingen per leeftijd.

Natuurpunt De Torenvalk

De Kleine Torenvalk en De Natuurbelevers vormen samen de jeugdwerking van Natuurpunt De Torenvalk. Deze werking is uniek in Vlaanderen! Uiteraard moet je dus lid zijn van Natuurpunt om deel te nemen aan onze activiteiten. Meer info over Natuurpunt en het lidgeld vind je op de pagina Secretariaat.

ONZE WERKING

Activiteiten

In onze jeugdwerking stellen we drie pijlers centraal. Op elke activiteit werken we aan één of meer van deze pijlers:

Genieten van natuur

Respect voor de natuur

Actief bijleren over natuur

We hebben 1 tot 2 activiteiten per maand, meestal op zondag. We trekken er op uit met de fiets, maken een mooie wandeling in een stukje natuur in eigen streek, bezoeken een verrassend natuurgebied verderop, gaan op zoek naar trekvogels, bouwen nestkastjes en maken voederbollen, planten bomen aan, helpen mee aan acties van Vredeseilanden en nog zoveel meer!

Zomerkamp

Hoogtepunt van ons werkjaar is het jaarlijkse zomerkamp. Met de fiets of te voet trekken we op dagtocht om de plaatselijke flora en fauna te ontdekken. Daarnaast maken we tijd voor spel, avontuur, toneel, dans, muziek  en andere fantastische activiteiten.

Ons zomerkamp valt altijd in dezelfde periode: De Natuurbelevers vertrekken op 11 juli en De Kleine Torenvalkers 3 dagen later op 14 juli. We keren samen terug op 21 juli.

Natuurpunt De Torenvalk

Onze jeugdbeweging is gegroeid vanuit de Tieltse natuurvereniging De Torenvalk, nu Natuurpunt De Torenvalk. We willen jullie (als) ouders dan ook graag kennis laten maken met onze volwassenenwerking.

Natuurpunt De Torenvalk zet zich elke dag in voor meer natuur en een beter leefmilieu in 10 gemeenten uit de regio Tielt. Zo hebben we een aantal natuurgebieden in beheer, bestuderen en beschermen we heel wat bedreigde plant- en diersoorten en zetten we druk op het regionale beleid.

Daarnaast organiseren we heel wat boeiende activiteiten voor jong en oud, groot en klein! Via onze nieuwsbrief houden we jullie graag op de hoogte!

Interesse om mee te helpen?

Onze vereniging draait voor het grootste deel op vrijwilligers. Heb jij zin om mee te helpen bij het organiseren van een activiteit, inventariseren van bedreigde soorten, het beheren van een natuurgebied of bij iets anders?

Neem dan zeker contact met ons op!

Lidgeld Natuurpunt De Torenvalk

Het lidgeld van Natuurpunt bedraagt 30 euro per gezin.

Voor dat bedrag:

  • Zijn alle gezinsleden verzekerd op alle activiteiten van Natuurpunt en alle jeugdactiviteiten.
  • Krijg je driemaandelijks het nationale ledenblad en het regionale tijdschrift ‘De Torenvalk’.
  • Geniet je van heel wat ledenvoordelen.

Wie lid wordt in september, is meteen lid tot december van het volgende kalenderjaar.

Werkingsgeld Kleine Torenvalk - Natuurbelevers

Voor onze jeugdwerking vragen we een bijdrage van 30 euro per kind. Vanaf een derde kind wordt dit 25 euro. In deze prijs zitten alle activiteiten die georganiseerd worden door de Kleine Torenvalk – Natuurbelevers, ook busuitstappen en treinreizen. Voor het zomerkamp en voorjaarsweekend is een aparte deelnameprijs. Meer details vind je op onze kalender.

Het werkingsgeld kan gestort worden op rekening BE39 7360 4475 1319 van de Kleine Torenvalk – De Natuurbelevers. Gelieve in de mededeling de naam van het lid te vermelden.

Er is ook de mogelijkheid tot het betalen in schijven van lidgeld voor het werkjaar of het zomerkamp. Voor meer info kan u mailen naar dayo.ogunade@detorenvalk.be.  Hij helpt u graag in alle discretie verder.

Voor het invullen van de papieren van de mutualiteit kan u contact opnemen met de hoofdleiding (jeugd.detorenvalk@gmail.com) of
spreek ons aan op een activiteit. Dan brengen wij dat zo snel mogelijk in orde.

Wil je graag nog aansluiten na oktober? Dan kan gerust! Neem even contact op, wij helpen je graag verder!

Terugbetaling ziekenfonds

Heel wat ziekenfondsen komen tussen in de kosten van een zomerkamp of lidgeld van een jeugdvereniging. Wij lijstten alle nodige formulieren eens op.

Lid van een andere Natuurpunt-afdeling?

Ben je lid van een andere Natuurpunt-afdeling? Dan betaal je slechts 15 euro lidgeld i.p.v. 30 euro. Zo krijg je ook ons regionale ledentijdschrift.

Neem contact met ons op voor meer info.

Momenteel zijn de inschrijvingen voor dit werkjaar afgesloten, wil je er toch nog bij aarzel dan niet om contact te nemen met onze hoofdleiding!
Wil je weten waar we nu mee bezig zijn of wat onze volgende activiteit is, neem dan gerust een kijkje in onze nieuwsbrief.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op!