Jeugd – Terugblik Vredeseilanden

IMG_1274

6371 keer bedankt! #savethefoodture

Misschien zag je hen een tijdje geleden zelf staan, onze dappere verkopers en verkoopsters. Tijdens het campagneweekend op 9, 10 en 11 januari hebben zij de kou doorstaan, gewapend met balpennen, sleutelhangers en magneten, klaar om alle klanten te overtuigen tot een goede daad. En reken maar dat ze daarin geslaagd zijn! Alle Kleine Torenvalkertjes, Natuurbelevers, begeleiders en andere sympathisanten bezorgden Vredeseilanden 6371 euro! Dat wij on-ge-loof-lijk trots zijn op deze fantastische prestatie, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen.
Dit jaar richtten we ons specifiek op cacao en chocolade. Tegen 2020 (als je even rekent, is dat maar vijf jaar te gaan!) zal er een miljoen ton cacao te kort zijn. Gelukkig zijn er projecten die dit probleem tegengaan, zoals Cacaonica, een boerenorganisatie uit Nica- ragua. Vredeseilanden ondersteunt deze boeren, maar daarbij is onze steun broodnodig. Zo wordt de organisatie sterker, kunnen ze de productie verbeteren en krijgen ze een eerlijk loon voor hun werk.

Vele kleintjes maken één groot en dat is wat we dit campagnejaar nog maar eens bewezen hebben. Bedankt aan alle helpers!

Tekst: Noluenn Cassaert