Voorstelling educatief medewerker: Eva Waeyaert

Dag iedereen

Ik ben Eva, de nieuwe educatief medewerker bij Natuurpunt De Torenvalk. Ik ben 1 oktober begonnen en ben heel enthousiast om met jullie onze lokale natuur (ikzelf woon in Lichtervelde) te beschermen, uit te breiden en te beheren. Daar bovenop ga ik op zoek naar hoe we al onze informatie kunnen doorgeven op een leuke en educatieve manier en zo jong en oud warm maken voor natuur en klimaat, dit allemaal samen met jullie.

Ik ben sociaal cultureel werker van opleiding en heb een 2de bachelor behaald in groenmanagement. Dit omdat ik jaren geleden al overtuigd was dat natuur van uiterst belang is, voor klimaat en milieu maar ook voor het welzijn van de mens. Deze overtuiging komt naar boven in mijn hobby’s. Als ik  niet bij De Torenvalk aan de slag ben zal je me terug vinden in mijn tuin, samen met mijn 3 honden en 5 katten 😊. Ik hou van tuinieren en moestuinieren, hierbij pas ik permacultuurprincipes toe. Dit wil zeggen dat je jouw tuin ziet als een ecosysteem, je werkt met de natuur mee om het beste resultaat te verkrijgen. We hebben ook een zelfstandige zaak waarbij we Li-ion batterijen herstellen om deze langer in de omloop te houden en zo de milieu-impact proberen te verminderen.

Ik ben even op zoek geweest naar de ideale job, ik heb een korte tijd voor De Lochting gewerkt als werkbegeleider en daarna voor de vakbond als loopbaanbegeleider. Ik voelde bij beide jobs dat ik te weinig met natuur bezig was en toen ik de vacature zag bij de Torenvalk heb ik met veel enthousiasme gesolliciteerd! Nu ik van start ben kunnen jullie bij mij terecht met allerlei vragen over educatie, gidswerking, ondersteuning bij (educatieve) activiteiten, uitvoering van het gemeentelijk actie plan en hopelijk in de toekomst nog veel meer. Samen met Martine beman ik het ook het secretariaat, je vindt me in het secretariaat dinsdag, woensdag en donderdagvoormiddag.

Tot binnenkort!

EVA Waeyaert

Coördinator Educatie en Ondersteuning

eva.waeyaert@detorenvalk.be
051 40 46 96

Zwartegevelstraat 66
8700 Tielt