10.000 stappen een groot succes!

Maar liefst 600 wandelaars hebben over unieke éénmalig geopende trage wegen gewandeld. Vele wandelaars wisten niet dat het zo’n mooi gebied is waar ze wandelden. De rust, de afwisseling tussen open velden, de bossen alsook de uitleg werden zéér gewaardeerd. Er was nog net genoeg pompoenen- en knolseldersoep voor iedereen, maar de drank was volledig uitverkocht. Kortom een groot succes.

Foto Jan Himpe
Foto Jan Himpe

Dat er via het LEADER project Re-Creation of the landscape beoogt wordt om door middel van trage wegen de omliggende gemeenten met de Poelberg, de Meikensbossen alsook de Baliekouter te verbinden, werd positief onthaald. ‘Een zéér goed initiatief dat wandelaars en fietsers via trage wegen zich kunnen gaan verplaatsen en daardoor niet hoeven op te letten op alle auto’s en vrachtwagens.  Dat is een stuk veiliger (vooral voor de schoolgaande jeugd)  en ook veel aangenamer om van het mooie Tieltse en Dentergemse landschap te genieten’.

Uitleg over kappen van bos vroeger en nu door Hans Vansteenbrugge (Foto: Jan Himpe)
Uitleg over kappen van bos vroeger en nu door Hans Vansteenbrugge (Foto: Jan Himpe)

Het juiste aantal noten in de mand werd door één iemand geraden. Het waren er 110. Mocht je tussen de 106 en 116 noten hebben ingevuld dan had je prijs. Heb je je prijs nog niet opgehaald? Dat kan altijd nog tijdens de openingsuren van het secretariaat, die zijn vermeld op de website (www.detorenvalk.be).

Foto: Jan Himpe
Foto Jan Himpe

De organisatoren van de wandeling willen graag alle vrijwilligers van Natuurpunt de Torenvalk van harte bedanken om tijd vrij te maken om deze unieke wandeltocht mogelijk te maken alsook de eigenaars die het mogelijk hebben gemaakt om over hun eigendom te wandelen.

Foto Jan Himpe
Foto Jan Himpe

 

Tot volgend jaar!