Trektellen op de Heihoek in Lichtervelde – Zondag 15 oktober

Vogeltrek houdt de mensen al eeuwen bezig en het is niet verwonderlijk dat er grote interesse is om dit natuurfenomeen ook in eigen streek te bewonderen. Een hele mooie trektelpost in ’t West-Vlaamse hart vind je bij de Huwynsbossen in Lichtervelde.

Een trektelpost is een plaats die vogelkijkers hebben uitgekozen om overtrekkende vogels te observeren en te tellen. Deze telposten liggen op een plaats waar veel trekvogels passeren en waar je tegelijkertijd een weids zicht hebt. Van op trektelpost ‘Heihoek’ kan je bij helder weer zelfs de kerktorens van Brugge zien.

Natuurpunt Mandelstreke, Natuurpunt De Torenvalk en trektellers van de Heihoek stellen er zondagmorgen 15 oktober hun fototoestellen, telescopen en verrekijkers op. Jij kan ook een kijkje komen nemen door telescoop of verrekijker en trekvogels tellen. De mensen van Natuurpunt leren je graag de knepen van het vak. Loop gerust eens langs tussen 9 en 16 uur.

Parkeren kan op de parking van de Huwynsbossen (aan de kiosk, Beverenstraat Lichtervelde, schuin tegenover huisnummer 88). Van daaruit volg je de pijltjes naar de trektelpost. Inschrijven hoeft niet. Meer info bij Martin Debouver (martin.debouver@detorenvalk.be of 0495 44 73 68).

Organisatie: NP Mandelstreke en NP Torenvalk

Foto: Noël Cabbeke


Volgend bericht


Cursus paddenstoelen