Bijvriendelijk plantenpakket voor jouw tuin

Honingbijen, solitaire bijen, vlinders en zweefvliegen hebben één ding gemeen ze overleven bij gratie van nectar en stuifmeel die vele planten bijna het jaar rond voorzien.

Wil jij als individu de bijen helpen dan kan je jouw tuin omtoveren tot een bloemenpracht, van voor- tot najaar. Aan een gemillimeterd gazon hebben de bijen immers niets.
Je kan een hoekje ongemaaid laten, inzaaien of beplanten met bijenvriendelijke planten. Ook een klein balkon of voortuintje kan perfect bijenvriendelijk ingericht worden. Je krijgt er veel bezoek voor in de plaats, de perfecte gelegenheid om van nabij kennis te maken met deze vlijtige vliegers.

De Bijenwerkgroep Beernem verkoopt dit voorjaar een pakket van tien bijenvriendelijke planten die je tuin zal doen zoemen. Het pakket kost 20,00 euro. De wilde kruiden werden biologisch opgekweekt bij de Kruiderie te Beernem. Je steunt er een lokaal sociaal project mee.

Het pakket bevat volgende soorten

1 x boerenwormkruid, 1 x slangenkruid, 2 x hemelsleutel, 1 x ijzerhard, 1 x heemst, 2 x wilde margriet, 2 x duizendblad

Meer uitleg over de soorten vind je op www.rlhoutland.be

Bestellen

Bestellen voor 10 april 2017. Je bestelling is definitief na overschrijving van het juiste bedrag op rekeningnummer BE76 0910 1249 0595 met vermelding van je ‘naam’ en ‘bijenpakket’.

Het bestelformulier vind je op www.rlhoutland.be

Bijenwerkgroep

De bijenwerkgroep is een samenwerking tussen de gemeente Beernem, Regionaal Landschap Houtland, VELT, TuinHier en de milieuadviesraad. Ze heeft tot doel van Beernem een bijenvriendelijke gemeente te maken.