Werkweekend Vagevuurbossen 2-3 september

Het is al weer bijna zo ver! Dan heb ik het niet over het eind van de zomer, die is nog lang niet in zicht, ik heb het over het fantastische Werkweekend in de Vagevuurbossen!

Het begint een vast punt in de agenda te worden om dit weekend te laten doorgaan. Ditmaal gaan we terug werken het eerste weekend van september (2 en 3 september) Dit weekend wordt opgedeeld in 4 halve werkdagen waar er telkens de mogelijkheid ook is om te blijven overnachten en/of eten.

Er wordt zaterdag en zondag gezorgd voor ontbijt, middag- en avondmaal en overnachtingen zijn mogelijk de nacht van vrijdag op zaterdag en die van zaterdag op zondag.

Het werk zal bestaan uit heidebeheer (net als voorgaande jaren) maar deze keer ook uit exotenbestrijding, bramen verwijderen en misschien zelfs experimenteel een stukje manueel plaggen.

Net als altijd proberen we ook voor wat randactiviteiten te zorgen. Dit varieert van een geleide wandeling tot het plaatsen en bekijken van mottenvallen of fuiken in de plaatselijke poelen.

Daarnaast mogen we natuurlijk ons avondlijk gezellig kampvuurtje niet vergeten.

 

Nog even wat concreter:
Het werkweekend start vrijdagavond 1 september met een kampvuurtje (bij goed weer) en eindigt zondagavond na het avondeten en opruimen.

Werkmomenten in de voormiddag zijn van 9h tot 12h en in de namiddag van 13h tot 16h.

Iedereen die interesse heeft: geef graag een seintje op één van onderstaande mailadressen met vermelding wanneer je komt, ofdat je blijft slapen en/of eten en met hoeveel. Zo kunnen we ons eten, overnachting en werk wat beter inschatten en dan krijgen jullie later ook nog een mail met wat concretere afspraken.

Geïnteresseerden om te blijven slapen, dit jaar vragen we graag dat ieder zijn eigen tent meebrengt (of afspreekt met iemand anders) dit bespaart ons wat extra voorbereiding en afbraakwerk.

Stuur deze mail gerust door naar mensen die zich hier ook wel in kunnen interesseren. En dan zien we jullie hopelijk op het werkweekend!
Groeten

Sander, Lowie en Dany

colpaert.sander@gmail.com

lowielams@gmail.com

dany.depauw@detorenvalk.be