Actieweekend Vredeseilanden 14 – 15 januari

Oei, de boeren zijn bijna op

Op 14 en 15 januari trekt onze jeugdwerking de straat op om steun te vragen voor het werk van Vredeseilanden. Met de campagne Let’s #SaveTheFoodture roepen ze iedereen op om boeren te helpen verder boeren.

“Oei, de boeren zijn bijna op.” Met een opvallend campagnebeeld van enkele boeren in grote weckpotten zet Vredeseilanden een weinig zichtbaar, maar erg urgent probleem op de kaart: steeds meer boeren geven er de brui aan en weinig jongeren kiezen voor een toekomst in de landbouw.

“Van België tot Vietnam staan boeren onder druk”, zegt Thijs Himpe.  “Iedereen wil graag lekker eten. Maar als boeren niet kunnen leven van hun werk, stoppen ze ermee. De gemiddelde leeftijd van boeren wereldwijd evolueert richting 60 jaar. Zo zetten we de toekomst van ons eten op het spel.”

Oei, de boeren zijn bijna op? Niet als het van Vredeseilanden afhangt. Tijdens het weekend van 14 en 15 januari kan je sleutelhangers en balpennen kopen bij de vrijwilligers van Vredeseilanden aan verschillende supermarkten. Op die manier steun je het werk van Vredeseilanden wereldwijd en help je boeren verder boeren. Je kan ook steunen met een gift op rekeningnummer BE64 0000 0000 5252 met vermelding “campagne Vredeseilanden Tielt“.

Goesting om mee te helpen aan de campagne? Dat kan door mee te helpen verkopen, groepjes met kinderen te begeleiden of rond te brengen met de wagen. Contacteer ons via thijs.himpe@detorenvalk.be!

Meer info op: www.vredeseilanden.be/campagne – thijs.himpe@detorenvalk.be – dries.aelter@vredeseilanden.be