Vorte Sporters – Cultuurkapel De Schaduw – 19 mei 2017

De Vorte Sporters vonden een enthousiaste partner in Cultuurkapel De Schaduw. We proberen er een eigen muzikale avond te organiseren, maar ondertussen stelde Yonah van De Schaduw een andere interessante deal voor: wij voeren promo voor het concert van de band Boom’n van de Weireld op 19 mei. De opbrengst van alle tickets die wij verkopen vloeit rechtstreeks naar de Vorte Bossen!

Boom’n van de weireld

Wereldmuziek uit de Westhoek

Vrouwen en mannen, zon en regen, wit en zwart, eten en drinken, nu of nooit, kortom: over alles waarover het gaat in de wereld der liedjes hebben de Boom’n Van De Weireld een eigen mening.

Ze zingen die met eigen muziek en teksten in het Nederlands, West-Vlaams en Frans. Maar ook in het Frans-Vlaams.

En in het West-Frans, Neder-Vlaams, Vlaams-Frans en op eenvoudig verzoek zelfs in het Nederwestfransvlaams. Kortom, in alle talen tussen de Leie en de IJzer.

Gezang, accordeon, drums en gitaren wortelen in de stevige potgrond van vier koperblazers. Hoog in de kruinen versmelt chanson met een vleugje Franse pornopop, hier en daar sijpelt een straaltje jazz als zonlicht door het gebladerte en af en toe klinkt de Balkan van tussen de massieve stammen.

Of zoals Radio 1 hen noemde: Wereldmuziek uit de Westhoek!

Hier te beluisteren: http://boomnvandeweireld.be/

Interesse? jeroennaert@hotmail.com