Onze gemeenten moeten de betonstop in de praktijk brengen

Meer groen en natuur als klimaatbuffer in regio Tielt

In Vlaanderen verdwijnt er elke dag 6 hectare onder het beton. In geen enkele Europese regio wordt zo kwistig met open ruimte omgesprongen. Dat dreigt onze regio onleefbaar te maken: met veel fileleed, torenhoge infrastructuurkosten, een ongezonde leefomgeving en versnipperde natuur tot gevolg. Een gebetoneerde omgeving kan zich bovendien erg slecht weren tegen de gevolgen van de klimaatveranderingen: periodes van hitte, felle neerslag en overstromingen.

> Bekijk het betonrapport in ons werkingsgebied

Ook genoeg van beton?

Op zondag 14 oktober trekken we naar de stembus voor een nieuw gemeentebestuur. Hoog tijd om onze politici te tonen dat er vele harten kloppen voor natuur in Vlaanderen. Doe mee met #natuurdichtbijmij, een actie van Natuurpunt, Velt en BOS+.

Waar spenderen de kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen veel tijd? Op sociale media. Maak jouw politici duidelijk dat je geeft om meer natuur in je buurt. Niet met foto’s, maar met beelden die online thuishoren: emoji’s.

Zo ga je aan de slag:

Video Hoe maak je een online post met natuur-emoji's?

Ook Natuurpunt De Torenvalk onderneemt actie!

Naar aanleiding van de verkiezingen stelden we met de Torenvalk een memorandum op waarin we aandringen op meer groen als klimaatbuffer. Zo hopen we dat de verschillende partijen ook de betonstop hoog op de politieke agenda plaatsen.

Vorig bericht


1000-soortendag