Jawadde, een padde!

Steek je graag je handen uit de mouwen en ben je niet bang van het donker? Lees dan zeker verder! Wanneer het kwik terug stijgt en de zon wat later gaat slapen, ontwaken allerlei vreemde wezens. Onze wrattige vrienden, de padden, onze glibberige gabbers, de kikkers en onze delicate draakjes, de salamanders, komen van overal uitgekropen en trekken de baan op. Ze gaan op zoek naar liefde! Jammer genoeg maakt liefde blind en hadden zij niet gerekend op auto’s met dikke banden. Voor velen is het dan ook hun laatste reis. Wil je dit graag voorkomen? Neem dan deel aan een paddenoverzetactie in je buurt.

In heel wat gemeenten trekken dappere mensen ’s avonds en ’s ochtends erop uit om kwetsbare amfibieën de straat over te helpen en hen ongeschonden naar de poel te brengen. Zo helpen ze deze doelgerichte diertjes een grote stap vooruit en zullen we nog lang kunnen genieten van deze spring-in-het-velds en zwem-in-het-waters! Maar er zijn nog extra handen nodig! Heb je dus tijdens de vroege lente bij valavond of het ochtendgloren een gaatje in je agenda? Help dan mee bij een actie in je buurt!

Er zijn acties in: Ardooie (Bosstraat, Groenboomgaardstraat, Oude Lichterveldsestraat), Lichtervelde (Spoorwegstraat), Ruiselede (Schoonberg), Tielt (wijk Monteval, Rijkegemkouter, Schuiferskapelle) en Wingene (Wildenburg).

Zie je vaak platgereden padden in je buurt en er wordt nog geen actie ondernomen? Laat het ons dan weten!

Geef een seintje aan (katrien.geurts@detorenvalk.be) en de lokale vrijwilliger zal jou verder informeren en begeleiden!

Delen


woensdag 21 februari 2018
 • [beheer] werknamiddag 't Veldbos
  Locatie: Parking Provinciedomein 't Veld Kasteelstraat Ardooie

  Verwijderen van bladafval en pijpestrootje op het gaspeldoornterrein en verwijderen van bladafval/organisch materiaal op het terreintje achter de cafétaria.

  Meebrengen: bladhark, handschoenen, spade
  contact: wouter.declerck1@telenet.be

zaterdag 03 maart 2018
 • [beheer] Werkvoormiddag 't Veldbos Ardooie
  Locatie: parking Provinciedomein 't Veld Kasteelstraat Ardooie

  Verwijderen van bladafval en pijpestrootje op het gaspeldoornterrein en verwijderen van bladafval/organisch materiaal op het terreintje achter de cafétaria.

  Meebrengen: bladhark, handschoenen, spade
  contact: wouter.declerck1@telenet.be

 • [algemeen] Bijzondere algemene vergadering
  Locatie: JOC Tielt

  Voorstelling en goedkeuring jaarverslag en goedkeuring jaarrekening 2016 en maandelijkse bijeenkomst van de stuurgroep van de milieuvereniging Natuurpunt-De Torenvalk.
  Iedereen welkom