Een nestkastje in je tuin?

In het voorjaar zie je en voel je de dagen lengen. In de tuin hangen de mezen en mussen nog altijd rond, zeker als je ze bijvoedert. Iedereen kent de kleurrijke pimpel- en koolmezen die met hun drukte een bron van plezier kunnen zijn. Maar het zijn niet alleen mooie maar ook bijzonder nuttige beestjes die met hun onverzadigbare honger naar insecten je tuin dagdagelijks inspecteren. Maar ook de mussen zijn niet weg te denken in een levende tuin. Zij hebben het moeilijk. Je kan helpen. Wie een nestkast uithangt voor deze vogels combineert dan ook het aangename aan het nuttige.

Je wil een nestkast?

Wij zorgen er graag voor. Meer zelfs: we leveren die aan huis!
Je kan het ganse jaar door bestellen via het formulier onderaan deze pagina. Ze zullen bij je thuis geleverd worden, het tijdstip spreken we met u af. We hebben 4 soorten in de aanbieding:

  • Nestkast voor koolmees. Met een opening van 30-32 mm. zijn deze kasten ideaal voor onze grootste mees. Maar ook de huismus en de ringmus maken er graag gebruik van.
  • Nestkast voor pimpelmees: Met een opening van 26-28 mm zijn deze nestkasten perfect geschikt voor deze kleine mees.
  • Nestkast voor huismus: dit is hetzelfde model als een mezenkastje, maar met een grotere invliegopening.
  • Nestkast voor vliegenvangers en roodborstjes. Dit zijn zogenaamde ‘drempel’kastjes, die aan de voorkant half open zijn.

Praktisch:

De nestkasten kosten 15 Euro per stuk en zijn vervaardigd uit lariks-hout.(puur natuurhout, FSC gelabeld) Ze zijn 25 à 30 cm hoog en 14 cm breed. Ze gaan open aan de achterkant en kunnen zo gereinigd worden.
Je betaalt bij levering. De opbrengst van deze actie gaat integraal naar de uitbreiding van de Vorte Bossen.

 

Bestel jouw nestkast op detorenvalk.be/nestkasten


Volgend bericht


Herabonneer en win!